Kornhall & Skogstad


NY PODCAST OM SKOLAN OCH LÄRARYRKETJag och Isak Skogstad har i samarbete med Lärarnas Riksförbund startat den nya podcasten Kornhall & Skogstad.
I varje avsnitt gästas vi av en inflytelserik person inom skolans värld för att diskutera aktuella skolfrågor.
Podden kommer ut med ett nytt avsnitt varannan torsdag och finns där poddar finns!

På Spotify På iTunes

Nedan kommer du att kunna klicka på de aktuella avsnitten varefter de läggs ut.


Podd liten


Avsnitt 7. Med Jan Björklund.I det här avsnittet gästas vi av Liberalernas partiledare Jan Björklund. Vilka var de viktigaste reformerna han genomförde som minister? Och hur ser han på att det fria skolvalet ger upphov till segregation i skolsystemet? Och nu när han ska avgå, vad skulle han säga om han fick erbjudandet att bli ny generaldirektör för Skolverket?

Pasted Graphic


Avsnitt 6. Med Karin Pleijel som är kommunpolitiker i Göteborg.I det här
avsnittet av Kornhall & Skogstad gästas vi av Karin Pleijel, f.d. skolkommunalråd i Göteborg. Varför är hon så kritisk mot ett förstatligande av skolan? Och varför har hon som politiker så tydligt tagit ställning för digitalisering och mot katederundervisning? Och hur kommer det sig att hon efterfrågar ett fokus på "21st century skills" – trots att det inte finns evidens för det?

Podddag2 (23 av 24) (kopia)

Avsnitt 5. Med professor Magnus Henreksson


I det här avsnittet av Kornhall & Skogstad gästas vi av Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi och VD för Institutet för Näringslivsforskning. Hur kommer det sig att han som nationalekonom har gett sig in i skoldebatten? Och vad får sjunkande skolresultat för konsekvenser för Sveriges utveckling och innovationskraft? Samt vad menar han är felet med den svenska skolans kunskapssyn? Det och mycket mer får du reda på om du lyssnar på dagens avsnitt. Intervjuar gör som vanligt Isak Skogstad och Per Kornhall.

henreksson

Avsnitt 4. Med Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson


I det här avsnittet av Kornhall & Skogstad gästas vi av Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson. Hur kom det sig att Skolverket under hans ledning har satt sig emot flera av de förslag för att stärka likvärdigheten som Skolkommissionen föreslog? Och vad säger han egentligen om debatten om skolans läroplan och kunskapskrav? Det och mycket mer får du svar på om du lyssnar på dagens avsnitt. Intervjuar gör Isak Skogstad och Per Kornhall.


Avsnitt 3. 6/3 2019: Med Gustav Fridolin!


iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/avsnitt-3-vi-g%C3%A4stas-av-gustav-fridolin/id1451400415?i=1000431186239&mt=2
Spotify: 
https://open.spotify.com/episode/7GdUdfGYYKbq8bVqoNQY0g?si=u1X1B3nwTw66OYv5Pd_ldA
Acast: 
https://play.acast.com/s/kornhallskogstad/avsnitt-3-vi-gastas-av-gustav-fridolin

fridolin

Avsnitt 2. 20/2 2019:Vlachos poddbild (kopia)

iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/avsnitt-2-vi-g%C3%A4stas-av-jonas-vlachos/id1451400415?i=1000430224144&mt=2
Spotify:
https://open.spotify.com/episode/2pbYwHzghsFdNrzhdgPu6X?si=1WqbFKJ7TNGdexHm45wAIQ
Acast:
https://play.acast.com/s/kornhallskogstad/avsnitt-2-vi-gastas-av-jonas-vlachos

Avsnitt 1Reklam för avsnittet med Aida (kopia 2)

Avsnitt 1 på iTunes
På Spotify